El Mido Resisten o també anomenat retrogadat, és un midó que resisteix la digestió, per la qual cosa aconsegueix anar a l’intestí gruixut intacte o gairebé intacte i allí serveix com a substrat a les bacteries intestinals. És un tipus de fibra dietètica.obtinguda a través de la gelatinización i cristal·lització en coure i refredar alguns aliments com:
1. Arròs blanc o integral.
2. Llegums, pèsols, cigrons.
3. Patates i boniatos.
El midó natural resistent és insoluble, fermentat en l’intestí gruixut actuant com prebiótic. Proporciona els dos efectes de la fibra soluble i insoluble.
Característiques i possibles beneficis del midó resistent en la salut
• Redueix en un 10% les calories ingerides després de consum de midó resistent
• El consum de midó resistent en el sopar produeix una millora en la tolerància a la glucosa i major sacietat.
• Promou la salut intestinal i colónica a través de la seva fermentació i acció com prebiótic, promouen el creixement de bacteris saludables, redueix el pH i augmenta la producció de butirato, àcid gras de cadena curta relacionat amb la salut colónica i intestinal.
Es considera necessari ingerir de l’ordre de 20 grams al dia de midó resistent per obtenir algun dels beneficis intestinals assenyalats i s’ha calculat una aportació calòrica experimental de 2 Kcal / g de midó resistent, considerablement menor de les 4 Kcal /g que aporta el midó normal.
Per a més informació pots contactar ;
BioSalut Balaguer, tel. 600 911 225