Prevenció natural a la infecció d’orina

La infecció urinària comença de sobte amb una sensació de pessigolleig bastant desagradable, la necessitat d’anar al bany, de vegades per expulsar amb prou feines unes gotes. Les miccions es tornen doloroses i couentes. Si no presenta febre ni antecedents particulars, segurament es tracta d’una cistitis.

La cistitis, una inflamació de la bufeta, és la infecció urinària més corrent i menys greu, però si no es tracta amb rapidesa els bacteris intestinals de tipus Escherichia coli poden colonitzar les vies urinàries i acabar provocant seriosos problemes, sobretot si arriben a afectar als ronyons (poden causar pielonefritis -infecció del ronyó i la pelvis renal-, càlculs renals i fins i tot insuficiència renal).

És mes freqüent en dones, la proximitat entre l’anus i l’orifici extern de la uretra facilita enormement l’arribada dels bacteris intestinals provinents del recte. A més, la uretra femenina mesura amb prou feines 4 cm, amb el que aquests bacils tenen menys camí que recórrer abans d’arribar a la bufeta.

Altres factors com: beure poc aigua, problemes de trànsit intestinal, les parets de la bufeta perden part de la seva capacitat per lliurar-se dels bacteris, aparició de problemes d’incontinència.

Com prevenir-la:

  • Beure uns 2 litres aigua durant el dia. La seva orina estarà més diluïda i les seves miccions seran més freqüents.
  • No aguantar sense anar al bany.
  • És important acudir al bany a orinar després de cada relació sexual.
  • Després de fer de ventre, netegi’s d’endavant a enrere per evitar el pas dels bacteris per la zona propera a la uretra.
  • Està desaconsellat portar pantalons massa cenyits o roba interior de material sintètic.
  • Cura amb els dolços, afavoreixen el creixement d’aquests gèrmens.
  • Ull amb l’excés de carn, la composició de la femta, podria tenir una influència significativa sobre el risc de patir infeccions d’orina.
  • Certes alteracions com el restrenyiment o la diarrea poden ser causants d’infeccions d’orina.

El nabiu vermell, un remei natural que ja utilitzaven fa segles els indis americans per tractar les infeccions urinàries. Este de prendre en suc sense sucre o bé en comprimits, recerques científiques han permès provar la seva eficàcia a causa del seu contingut en flavonoides i antocianinas (concretament, proantocianidinas de tipus A-PAC), que eviten l’adherència dels bacteris en les parets del tracte urinari. A més, el consum de nabius no suposa cap risc per a les dones embarassades.

Per a més informació pots contactar ;
BioSalut Balaguer, tel. 600 911 225

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.