INSOMNI; Infusions relaxants per dormir

Un gran percentatge de la població pateix d’insomni, sobretot els adults en edat activa. Aquest trastorn afecta no solament en la quantitat d’hores que es dorm, sinó també en la qualitat del somni, perquè abasta despertar-te diverses vegades en la matinada o bé abans que surti el sol.

És important dormir i de forma correcta, ja que durant el somni, els nostres cossos treballant fent créixer els músculs, sintetitzen hormones, reparen els teixits, restauren i rejoveneixen.

L’insomni crònic pot produir una varietat de complicacions de salut com l’obesitat, l’ansietat, la depressió, la hipertensió arterial, la diabetis, les malalties del cor i molt més. Tot i que moltes persones arriben a medicaments per ajudar-los a dormir, sovint solen emmascarar la causa de l’insomni .

Algunes de les plantes més freqüents inductores del son ,són:

VALERIANA

És una de les herbes, per excel·lència, per tranquil·litzar els nervis i calmar l’ansietat pot ajudant  a reduir la quantitat de temps que és necessita que una persona es quedi adormida i també ajudi a augmentar la durada i la qualitat del son. S’ha de consumir una infusió feta amb una cullerada de valeriana per tassa d’aigua abans de dormir. Te mal gust pel, es pot  evitar  prenent en capsules. Cal evitar prendre més dos mesos seguits, el vostre cos s’hi acostumaría, s’aconssella anar alternant per temporades.

TIL.LA

És interessant i molt eficaç per a aquells que pateixen insomni per trastorns nerviosos. Per aprofitar les seves bondats hem de realitzar una infusió amb una cullerada d’aquesta herba medicinal per tassa d’aigua calenta i beure una estona abans d’anar al llit. Si el trastorn del somni és molt profund, es poden consumir fins a 4 tasses al dia. Pot ralentitzar la funció digestiva si la prenem després de menjar.

Ideal fer un bany afegint  flors de til·la, i també fer banys als nadons amb dificultat de dormir.

MELISSA

És un gran tranquil·litzant per als nervis però, a més, aquesta herba (coneguda com a tarongina) té propietats especials per dormir millor. Realitza una infusió d’una cullerada de melissa per tassa d’aigua, deixa reposar quinze minuts i beu abans d’anar al llit. Una altra opció és col·locar tres gotes d’essència de tarongina és un terròs de sucre i consumir mitja hora abans de dormir.

ARÇ BLANC

Maurice Messegué , famós herborista francès, sempre parlava d’aquesta planta per gairebé tots els preparats al ser relaxant. És lleugerament sedant a més de regular la pressió arterial. Prendre dues infusions al dia, posar una cullerada per tassa.

PASSIFLORA

També anomenada Flor de la Passió, s’utilitza en els casos de persones deprimides i que per això no aconsegueixen agafar el son. Es pot emprar en tractaments perllongats per poder descansar millor cada nit. Realitza una infusió amb una tassa d’aigua bullent i una cullerada d’aquesta herba.

Per a més informació pots contactar ;
BioSalut Balaguer, tel. 600 911 225

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.