ACUPUNTURA, teràpia complementària en l’alleujament del dolor

Els problemes de salut més freqüents en la població, independentment de l’edat i el sexe, són els síndromes de dolor causats per trastorns funcionals, com la lumbàlgia, la cefalea o la cervicàlgia.

En nombrosos casos no es detecten alteracions estructurals ni malaltia inflamatòria crònica i, per a la majoria dels processos, els tractaments alopàtics més comunament utilitzats són relativament poc satisfactoris.

L’acupuntura és una tècnica terapèutica de la MTC a través de l’estimulació de punts acupunturals a la pell, ja sigui per la inserció de fines agulles de longitud variable, amb o sense estímul elèctric, o mitjançant l’ús de moxibustió. També s’entén per acupuntura l’ús de tècniques relacionades, com l’auriculoteràpia i l’ús de ventoses.

La fórmula de punts acupunturals que cal utilitzar en cada pacient son concrets al seu estat i la seva malaltia. En 1 cicle de tractament, habitualment 10 sessions, 1 per setmana, normalment, que sol durar entre 2,5 i 3 mesos, es realitza després d’haver obtingut el diagnòstic segons la MTC, Se sol utilitzar 5 a 10 punts la majoria de forma bilateral, en cada sessió, no necessariament s’han de punturar els mateixos punts encada sessió. Les agulles es mantenent inserides durant 20 o 30 minuts.

En algunes malalties s’ha pogut observar una clara indicació en l’ús complementari de l’acupuntura, a l’assoliment de resultats significativament estadístics i clínics, com són: lumbàlgia, cefalea, gonàlgia, tendinitis, coxàlgia, neuràlgia del trigemin, cervicàlgia, polineuropatia, fibromiàlgia, espondilartritis , dorsàlgies, patologia poliarticular. La acupuntura utilitzada com a tècnica complementària en el tractament de l’artrosi de la genoll reduieix el dolor i millorar la funció.

En el cas de: artritis reumatoide, Raynaud, artritis psoriàsica, prostatitis i fascinis plantar, també s’obte una millor clínica tot i que caldria estudis més especific per poder treure conclusions més rellevants.

I molt important, l’acupuntura com a tècnica complementària ha aconseguit disminuir el consum d’analgèsics, la qual cosa implica també la disminució en el consum de protectors gàstrics i els efectes secundaris consequents a la medicació.. Per altre costat, constitueix una possibilitat important de tractament per als pacients amb intolerància a fàrmacs.

Per a més informació pots contactar ;
BioSalut Balaguer, tel. 600 911 225

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.